За кілька годин до смерті Навального Путін погодився на обмін опозиціонера – ЗМІ

Журналісти стверджують, що 16 лютого за кілька годин до смерті політика Олексія Навального глава РФ Володимир Путін погодився на обмін опозиціонера. Болгарський розслідувач Христо Грозєв пояснив такий хід диктатора.

Олексій Навальний

Фото – ria.ru

Російські ЗМІ розкрили деталі переговорів щодо обміну ув’язненими між РФ, ФРН та США. Журналісти заявили, що за приблизно чотири години до першого повідомлення про смерть особистого ворога Путіна глава Кремля обговорював його обмін із мільярдером Романом Абрамовичем.

Повідомляється, що президент-агресор дав згоду на угоду, пише «НБН» з посиланням на видання Kreschatic.

Болгарський розслідувач Христо Грозєв, який знайомий із планами обміну, чув, що глава Кремля погодився на обмін Навального. Журналіст вважає, що таким чином російський лідер хотів прикрити плани щодо вбивства опозиціонера.

За його словами, також не виключено, що військовий злочинець вирішив зробити стратегічний хід – майже до кінця довести переговори, сподіваючись на те, що Берлін погодиться передати Москві Вадима Красікова, обмінявши його на іншого російського в’язня.

Переговори про обмін між РФ, ФРН та США йшли з весни 2023 року, тоді влітку німецька влада висловила принципову згоду на обмін особистого ворога Путіна.

Головну роль лобіюванні угоди грала сім’я опозиціонера. Коли у грудні Навального відправили до ВК у селищі Харп, його родичі переконали Берлін та Вашингтон, що почалася підготовка до чогось поганого.

Нагадаємо, глава СЗР РФ Сергій Наришкін цинічно висловився про смерть опозиціонера у колонії.

Exit mobile version