Туск зустрівся з польськими фермерами: заява прем’єр-міністра про закриття кордону

Глава польського уряду Дональд Туск під час зустрічі з місцевими фермерами зробив несподівану, але важливу для бізнесменів заяву про закриття кордону.

Дональд Туск

Фото - liga.net

Як інформує “НБН” з посиланням на видання PAP, Туск під час зустрічі з фермерами заявив, що уряд Польщі не має наміру закривати польський кордон для товарів з-за меж Європейського Союзу.

Так, зазначається, що проведена вчора зустріч між польським урядом і лідерами фермерських протестів завершилася абсолютно безрезультатно – жодної угоди досягнуто не було.

Один із лідерів Анджей Собоцинський, який брав участь у цих протестах, повідомив виданню, що розмова з польським урядом дійсно була про “дрібниці”. А ось Туск заявив фермерам, що у нього “зв’язані руки”, однак при цьому він пообіцяв спробувати переконати Європейську комісію піти на поступки щодо “Зеленої угоди”.          

Дослівно з повідомлення Собоцинського:

Щодо кордону, він сказав, що не буде закривати його. Він краще виведе надлишок зерна з ринку Польщі. Це було б певним розв’язанням проблеми, тому що дало б фермерам змогу спорожнити власні склади і збирати новий урожай.            

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, як Туск прокоментував рішення заборони на ввезення продуктів з Росії та Білорусі до Польщі.

Exit mobile version