ЗМІ дізналися, чому Євросоюз не хоче публічно говорити про вступ України в організацію

Європейський Союз не хоче публічно говорити про прийняття нових членів в організацію, зокрема щодо вступу України. Західні журналісти довідалися причини такої позиції ЄС.

Україна і ЄС

Фото – ЕРА

Американське видання Politico пише, що керівництво Євросоюзу за три місяці до виборів в ЄС зводить до мінімуму розмови про розширення організації, щоб заспокоїти фермерів, які незадоволені дешевим імпортом з-за меж блоку, екологічними нормами та високою вартістю палива, інформує «НБН».

Один із чиновників Євросоюзу розповів журналістам, що Брюссель намагається заспокоїти фермерів. Тому керівництво ЄС прийняло рішення публічно не обговорювати роботу над інтеграцією України, Молдови та низки держав Західних Балкан в організацію, побоюючись побічних ефектів з боку протестувальників перед виборами.

У матеріалі ЗМІ зазначається, що на найближчому саміті блоку представники країн-членів Європейського Союзу майже не торкнуться теми розширення організації і просто «підіб’ють підсумки» у питанні майбутніх завдань.

Раніше видання назвало три держави ЄС, які не підтримали ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для українських військ за рахунок заморожених активів країни-агресора.

Exit mobile version