Дуда назвав терміни нападу РФ на НАТО: до чого президент Польщі закликав членів Альянсу

Польський лідер Анджей Дуда вважає ймовірним вторгнення військ Російської Федерації на територію НАТО. Глава держави закликав членів Альянсу збільшити витрати на оборону.

Анджей Дуда

Фото - AP Photo / Mindaugas Kulbis

В інтерв’ю CNBC польський президент заявив, що держава-терорист має намір напасти на Північноатлантичний Альянс у 2026-2027 роках. Дуда повідомив, що є докази, що Кремль подвоює темпи переходу Росії на військову економіку, інформує «НБН».

У зв’язку з цим глава Польщі закликав членів військово-політичного блоку терміново збільшити військові внески в організацію до 3% ВВП, щоб держави НАТО не стали наступною ціллю для вторгнення ЗС РФ.

Політик розповів, що Варшава збільшує витрати на оборону, що, за його словами, є ознакою здорового глузду. Президент наголосив, що країни Альянсу мають 2-3 роки для виробництва зброї та накопичення снарядів.

Дуда підкреслив, що Європа повинна активно дбати про свою безпеку та створювати стримуючий фактор для росіян, щоб їй «не довелося вплутуватися в бійку».

Нагадаємо, що після «переобрання» глава Кремля Володимир Путін заявив про присутність військ Альянсу на українській території та пригрозив НАТО початком Третьої світової війни.

Exit mobile version