«Білий прапор» вже не згадував: Папа Римський знову висловився про війну, закликавши до початку мирних переговорів

Глава Католицької церкви вкотре висловився про війну. Цього разу Папа Римський Франциск уже не говорив про «підняття білого прапора» і просто закликав розпочати мирні переговори для припинення бойових дій.

Папа Римський Франциск

Фото – apnews.com

Понтифік у своїй промові наступного дня після свята святого Йосипа заявив, що потрібно докласти всіх зусиль для початку переговорного процесу щодо завершення бойових дій, інформує «НБН» з посиланням на Vatican News.

За словами Франциска, «війна – це завжди поразка», про що не варто забувати. Глава Католицької церкви додав, що продовжувати бойові дії не можна.

Зазначимо, що у своєму зверненні понтифік говорив не лише про вторгнення військ Російської Федерації в Україну, а й про війну Ізраїлю з палестинським терористичним угрупуванням ХАМАС. Глава Католицької церкви згадав про народи, які «так сильно страждають від жаху війни».

Як повідомлялося, на початку березня Франциск потрапив у скандал після того, як закликав Київ та Москву «підняти білий прапор» і розпочати переговорний процес. Представник Адміністрації президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував висловлювання Папи Римського.

Exit mobile version