Макрон прокоментував звинувачення росіян у причетності України до теракту у «Крокус Сіті Холі»

Глава Франції Еммануель Макрон прокоментував звинувачення росіян на адресу України нібито щодо її причетності до теракту в концертному залі «Крокус Сіті Хол» у Красногорську Московської області 22 березня.

Еммануель Макрон

Фото - REUTERS/Annegret Hilse

Кремлівський диктатор Володимир Путін заявив, що терористи, які влаштували стрілянину в концертній залі «Крокус Сіті Хол» у Підмосков’ї, намагалися втекти і рухалися у бік сусідньої держави. За його словами, українська сторона нібито приготувала для них «вікно» для перетину кордону, інформує «НБН».

На відповідні звинувачення росіян на адресу України відреагував Макрон. Французький лідер нагадав, що відповідальність за цей теракт на себе взяла «Ісламська держава», на що вказують дані розвідувальних спецслужб Парижа та його партнерів.

За словами глави держави, російській стороні було б цинічно та контрпродуктивно для своєї країни та її громадян використовувати контекст цього нападу, щоб обернути його проти України.

Нагадаємо, що російські пропагандисти в ефірі свого телебачення використали deepfake-відео із секретарем РНБО Олексієм Даніловим, щоб виставити Україну організатором теракту у «Крокус Сіті Холі».

Exit mobile version