В ISW пояснили, навіщо Лукашенко підірвав версію РФ про намір терористів після нападу на «Крокус» втекти в Україну

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко зруйнував версію глави Кремля Володимира Путіна про причетність України до теракту у «Крокус Сіті Холі» у Підмосков'ї 22 березня. В ISW пояснили заяву нелегітимного президента РБ.

Олександр Лукашенко

Фото – rbc.ru

В аналітичному матеріалі вашингтонського Інституту вивчення війни проаналізували висловлювання Лукашенка щодо причетності України до стрілянини у ТЦ Красногорська Московської області, інформує «НБН».

Глава Кремля сказав, що терористи, які влаштували напад на людей у концертній залі «Крокус Сіті Хола», нібито мали втекти в Україну. Проте білоруський диктатор зруйнував цю версію, заявивши, що спочатку злочинці втекли у бік його країни.

Повідомлення соратника Путіна про те, що нападники прямували у бік РБ до того, як білоруські та російські спецслужби змусили їх змінити напрям, підриває заяву президента РФ щодо плану втечі терористів в Україну.

Американські експерти зазначають, що припущення про те, що терористи спочатку прямували у РБ, сподіваючись сховатися там, могло мати згубні політичні наслідки для самопроголошеного глави Білорусі та його режиму.

Очевидно, нелегітимний президент РБ хотів запобігти розмовам про гіпотетичні зв’язки терористів з його країною, зруйнувавши наратив Москви про заплановану втечу злочинців на українську територію.

Раніше в ISW пояснили, чому влада РФ заявляє про причетність України до теракту в Красногорську, незважаючи на загрозу для внутрішньої безпеки її країни.

Exit mobile version