Шольц знайшов новий привід не передавати Україні ракети Taurus

Глава уряду Німеччини Олаф Шольц знайшов новий привід, щоб не постачати Україні крилаті ракети Taurus. За словами канцлера, не передаючи Києву далекобійну зброю, він нібито запобігає прямому зіткненню РФ з НАТО.

Олаф Шольц

Фото – REUTERS/Michele Tantussi

Канцлер ФРН заявив, що він, обіймаючи посаду глави уряду, несе відповідальність у питаннях війни та миру, зокрема коли йдеться про безпеку в усіх європейських країнах, пише «НБН» з посиланням на видання Märkische Allgemeine Zeitung.

За словами Шольца, питання надання Україні крилатих ракет Taurus пов’язане з його прагненням запобігти ескалації війни, інакше кажучи, прямому збройному зіткненню держави-терориста з Північноатлантичним Альянсом.

Представник Берліна заявив, що німецьке керівництво кожне постачання зброї в Україну розглядатиме, що воно означає в контексті загрози війни РФ із НАТО. Тому канцлер вирішив не відправляти Києву далекобійні ракети Taurus.

Шольц вкотре запевнив, що ФРН не відправить своїх солдатів в Україну, додавши, що Берлін надає Києву більше військової допомоги, ніж будь-яка інша європейська держава.

Також політик повідомив, що низка країн обговорює досягнення мирних домовленостей між Києвом та Москвою.

Exit mobile version