Грузія звернулася до Нідерландів із проханням затримати в Гаазі члена української делегації Зураба Адеішвілі

Представники грузинської прокуратури звернулися з офіційним запитом до Нідерландів, у якому просять затримати Зураба Адеішвілі, екс-міністра юстиції Грузії. Наразі Адеішвілі перебуває в Гаазі у складі делегації Української держави.

Зураб Адеишвили

Фото - focus.ua

Як інформує “НБН“, про це йдеться в матеріалі грузинського видання Interpressnews.

Наскільки відомо, наразі Адеішвілі є радником генерального прокурора Української держави Андрія Костіна. У складі делегації нашої країни він зараз перебуває в Гаазі, де другого квітня проходила конференція щодо притягнення Російської Федерації до відповідальності за злочини, які були здійснені у війні проти українського народу.

У грузинській прокуратурі заявили:

Ґрунтуючись на публічно озвучених даних, прокуратура звернулася до компетентних відомств Нідерландів. Ми просимо затримати й екстрадувати Зураба Адеішвілі на територію Грузії. 

Своєю чергою видання “Эхо Кавказа” поінформувало, що подібні запити влада Грузії раніше надсилала своїм колегам із Бельгії та ФРН. Саме ці країни Адеішвілі також відвідував у складі української делегації. Однак тоді в посольстві Німеччини заявили, що для недопуску туди ексміністра не було жодних підстав.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що Росія створює умови для провокацій проти Грузії, а також країн Балтії.

Exit mobile version