ЗМІ з’ясували, що заважає росіянам відремонтувати НПЗ після дронових атак

Західні журналісти заявили, що росіяни не можуть відремонтувати нафтопереробні заводи, які отримали пошкодження внаслідок атак ударних безпілотників, через санкції США та Європи.

Ільський НПЗ у РФ

Фото – ria.ru

Агентство Reuters, посилаючись на джерела в галузі, повідомило, що країна-агресор зіштовхнулася з труднощами в ремонті НПЗ, по яких завдали удару дрони, оскільки ці підприємства були побудовані за допомогою інжинірингових компаній США та Європи, інформує «НБН».

Як пишуть журналісти, українські безпілотники вразили щонайменше 12 російських нафтопереробних заводів. З цієї причини підприємствам довелося закрити близько 14% потужностей у першому кварталі.

Експерт з енергетичної галузі РФ, науковий співробітник Фонду Карнегі Сергій Вакуленко у коментарі ЗМІ зазначив, що якщо БПЛА продовжать атаки на НПЗ такими темпами, обсяги переробки «чорного золота» в країні-агресорі скоротяться швидше, ніж росіяни зможуть відремонтувати ці заводи.

У той же час, глава Міненерго держави-терориста Микола Шульгінов стверджує, що всі уражені дронами нафтопереробні заводи в РФ нібито відремонтують до початку літа.

Нагадаємо, в ООН засудили удар БПЛА по заводах у Татарстані. Український лідер Володимир Зеленський відповів на заяву міжнародної організації.

Exit mobile version