У Берліні запропонували союзникам купувати необхідне Україні озброєння у США

Голова Комітету Бундестагу із закордонних справ Міхаель Рот вважає, що європейські країни-союзники України могли б закуповувати необхідне ЗСУ озброєння у Сполучених Штатів Америки.

Німеччина

Фото – reuters.com

Представник уряду Німеччини не вважає, що Україна програла війну, проте, за його словами, це сталося б у разі відсутності підтримки з боку союзників, інформує «НБН» із посиланням на n-tv.

За словами політика СДПН, останні кілька днів і тижнів стало зрозуміло, що РФ робить ставку на руйнування, а не на дипломатію. Держава-терорист хоче знищити сусідню країну, і те, що світ бачив у Маріуполі, зараз відбувається у Харкові.

Рот нагадав, що Київ очікує на допомогу із США ще з осені 2023 року, тому Європа має знайти для України швидкі та прагматичні рішення.

Зокрема, голова Комітету Бундестагу із закордонних справ вважає, що партнери мають подивитись власні арсенали, щоб відправити країні додаткові системи ППО. Крім того, на його думку, союзники України могли б закуповувати потрібне їй озброєння у США, щоб швидко передавати його ЗСУ.

Раніше агентство Bloomberg дізналося про ймовірні терміни голосування в Конгресі США за надання фінансової допомоги Україні.

Exit mobile version