У Пекіні зухвало відповіли на попередження США щодо відповідальності Китаю за військові успіхи РФ

У Міністерстві закордонних справ Китаю відповіли на заяви Вашингтона щодо надання допомоги КНР країні-агресору. У Пекіні заявили, що вони мають право на «нормальну співпрацю» з Москвою.

Китай

Фото – ria.ru

У ході візиту глави МЗС РФ Сергія Лаврова до Пекіна влада Китаю заявила про розширення співпраці з Москвою. США попередили КНР, що покладуть на неї відповідальність, якщо окупанти досягнуть успіхів у війні проти України, інформує «НБН».

Як пише американське видання Barron’s, представниця зовнішньополітичного відомства Китаю Мао Нін заявила, що її країна має право на «нормальну співпрацю» з державою-терористом у сфері економіки та торгівлі.

Чиновниця зазначила, що такій взаємодії між КНР та РФ «не можна перешкоджати», наголосивши, що Пекін «не сприймає критику чи тиск».

За словами представниці МЗС, Піднебесна нібито завжди відігравала конструктивну роль у врегулюванні ситуації в Україні. Вона додала, що якщо держави хочуть досягти миру, їм потрібно «замислитися над першопричиною» війни, а не перекладати провину на КНР.

Як повідомлялося, в ISW заявили, що Москва має привід для занепокоєння щодо відносин з Китаєм.

Exit mobile version