Президент Фінляндії закликав лідерів НАТО готувати свої війська до конфлікту з Росією

Фінський лідер Александр Стубб закликав глав держав-членів НАТО бути менш «войовничими» у своїй риториці щодо РФ, зосередившись на наданні допомоги Україні та підготовці своїх військ до конфлікту з росіянами.

Александр Стубб

Фото – reuters.com

Глава Фінляндії вважає, що публічні попередження щодо розширення агресії РФ за межі України відволікають лідерів організації від справді важливих дій, інформує «НБН» із посиланням на видання Financial Times.

Політик заявив, що глави держав Північноатлантичного Альянсу мають сконцентруватися на наданні негайної допомоги ЗС України, що зараз є пріоритетом, і підготовці своїх армій до можливого конфлікту з росіянами.

Стубб зазначив, що його турбують «войовничі» заяви лідерів держав-членів організації щодо наміру Кремля випробувати на міцність Альянс і що Європа наступна на черзі після України.

Глава держави не вірить, що російські війська нападуть на територію організації до 2030 року, проте він переконаний, що члени військово-політичного блоку мають бути краще підготовлені до можливого нападу окупантів.

Як повідомлялося, раніше польський лідер Анджей Дуда запропонував лідерам НАТО збільшити оборонні витрати країн до 3% ВВП.

Exit mobile version