Фіцо вважає, що членство України в НАТО спровокує Третю світову війну

Глава уряду Словаччини Роберт Фіцо виступив проти інтеграції України в Організацію Північноатлантичного договору. На думку політика, такий крок може спровокувати новий глобальний конфлікт.

Роберт Фіцо

Фото – EPA-EFE/JAKUB GAVLAK

Словацький прем’єр-міністр заявив, що інтеграція України в Північноатлантичний Альянс може розпалити новий глобальний збройний конфлікт, повідомляє «НБН» із посиланням на Kresy.

Фіцо повідомив, що він не підтримує членство України у НАТО. На думку політика, вступ країни до організації «корисний лише для Третьої світової війни». Глава уряду додав, що його державі «достатньо незалежної України».

Також представник Братислави повідомив, що він готовий проводити політику добрих та дружніх відносин із будь-якими державами, які в цьому зацікавлені.

Зокрема, прем’єр наголосив, що у Словаччині «існує сильна зацікавленість» у відновленні нормальних відносин із РФ після завершення війни в Україні.

Нагадаємо, що 11 квітня відбулася зустріч Фіцо із главою уряду України Денисом Шмигалем. Після переговорів словацький прем’єр повідомив, що Братислава не перешкоджатиме вступу України в Європейський Союз.

Exit mobile version