Кірбі пояснив, чому США не збиватимуть «Шахеди» в Україні, як в Ізраїлі

Спікер Ради національної безпеки США Джон Кірбі пояснив, чому Штати не збиватимуть безпілотники, які російські окупанти запускають по Україні, як Америка робила це з союзниками в Ізраїлі минулими вихідними.

Джон Кірбі

Фото – PAP/EPA/YURI GRIPAS / POOL

У понеділок, 15 квітня, представник Адміністрації президента США під час брифінгу відповів на запитання, чому Америка, яка з союзниками збивала безпілотники в Ізраїлі, не може зробити це в Україні під час російських атак БПЛА, інформує «НБН».

За словами Кірбі, це «різні конфлікти», «різний повітряний простір» та «різні картини загроз». Він заявив, що глава держави Джо Байден з початку повномасштабної війни в Україні давав зрозуміти, що його країна не має наміру брати участь у конфлікті та брати на себе бойову роль.

Чиновник додав, що Вашингтон надавав Києву все необхідне для захисту неба над Україною, проте зараз Штати не можуть передати їй додаткову допомогу через відсутність фінансування.

Нагадаємо, що глава Міністерства оборони США Ллойд Остін прокоментував атаку Ірану на Ізраїль, пояснивши дії Штатів у регіоні.

Exit mobile version