НАТО та Євросоюз тиснуть на дві країни, щоб вони передали Україні комплекси ППО – ЗМІ

НАТО й Європейський Союз вимагають, щоб Іспанія та Греція передали Україні комплекси протиповітряної оборони на тлі прохань Києва до Заходу надати йому ЗРК Patriot або С-300 на тлі активізації атак з боку РФ.

Україна і НАТО

Фото – nato.int

Британське видання Financial Times повідомило, що влада Греції та Іспанії перебуває під сильним тиском з боку союзників у Євросоюзі та Північноатлантичному Альянсі, які вимагають відправити в Україну більше установок ППО, інформує «НБН».

Журналісти пишуть, що цього місяця Київ звернувся до партнерів на Заході з наполегливим проханням щодо передачі американських зенітних ракетних комплексів Patriot або радянських ЗРК С-300, оскільки окупанти посилили атаки на українські міста та критичну інфраструктуру.

Влада ФРН оголосила про відправку однієї установки Patriot Україні, інші європейські лідери на саміті в Брюсселі закликали глав урядів Іспанії та Греції Педро Санчеса та Кіріакоса Міцотакіса передати Києву частину своїх комплексів ППО.

Мадрид та Афіни мають понад 12 ЗРК Patriot, а також інші установки протиповітряної оборони, наприклад, С-300. Як заявили союзники в ЄС та НАТО прем’єр-міністрам цих країн, Іспанія та Греція не стикаються з безпосередньою загрозою, на відміну від України, яка має велику потребу в додаткових системах ППО.

Як зазначає видання, комплекси Patriot також мають Румунія та Польща, проте союзники не так сильно тиснуть на Бухарест і Варшаву в питанні постачання ЗРК в Україну, враховуючи більш вразливе розташування країн.

Нагадаємо, у Повітряних силах ЗСУ назвали українські регіони, які найменш «прикриті» протиповітряною обороною.

Exit mobile version