Трамп під час переговорів з іноземними лідерами називав Україну «частиною РФ» – ЗМІ

Колишній глава США Дональд Трамп за часів свого президентства підтримував претензії Кремля на території України та звинувачував країну у корупції.

Дональд Трамп

Фото – Mary Altaffer / Associated Press

Американське видання The Wall Street Journal, посилаючись на слова нинішніх і колишніх чиновників США та Європи, заявило, що Трамп на зустрічах і переговорах називав Україну «абсолютно корумпованою».

За словами скандального політика, наша країна «повна жахливих людей», інформує «НБН».

Журналісти стверджують, що під час першої зустрічі експрезидента США із кремлівським диктатором Володимиром Путіним у ФРН у 2017 році глава РФ закликав його визнати претензії Москви на частину українських регіонів.

Після цієї розмови, за даними ЗМІ, Трамп почав скаржитися на підтримку Києва Вашингтоном. Колишній глава Білого дому під час переговорів із іноземними лідерами називав країну «ваша Україна» та «частина РФ». Окрім цього, 45-й президент США лаяв радників, які переконували його схвалити продаж ракет Києву, що, зрештою, їм вдалося.

Журналісти зазначають, що негативне ставлення опонента Байдена до України також склалося через небажання американської розвідувальної спільноти підтвердити його заяви щодо втручання країни у вибори президента США у 2016 році.

Раніше ЗМІ повідомили, що після повернення до Білого дому Трамп має намір змусити Київ та Москву розпочати переговори.

Exit mobile version