У МЗС Ірану розкритикували ЄС за введення санкцій, назвавши атаку на Ізраїль «самообороною»

Глава Міністерства закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян розкритикував запровадження санкцій Європейським Союзом проти його країни після атаки на Ізраїль. Чиновник заявив, що Іран діяв у «рамках самооборони».

Іран

Фото – ria.ru

Керівник іранського зовнішньополітичного відомства заявив, що Європейський Союз «має діяти відповідально» та запровадити санкції проти Ізраїлю за удар по Дамаску, інформує «НБН» із посиланням на видання Kreschatic.

У понеділок, 22 квітня, глави МЗС країн-членів Євросоюзу погодилися розширити санкції стосовно Ірану щодо його експорту зброї у Російську Федерацію.

Абдоллахіян назвав «прикрим» рішення європейських держав запровадити «незаконні» обмежувальні заходи щодо його країни, яка випустила по ізраїльській території понад 300 ракет і ударних дронів нібито як «самозахист».

Також іранський міністр поскаржився на реакцію європейських лідерів на дії Ізраїлю у секторі Газа, назвавши її «порожніми словами».

Раніше ЗМІ повідомили, що Тегеран може отримати від Москви сучасні винищувачі та засоби протиповітряної оборони для захисту від ударів армій США та Ізраїлю.

Exit mobile version