Шольц відповів, чи змінилася позиція Німеччини щодо передачі Taurus Україні

Глава німецького уряду Олаф Шольц заявив, що позиція Берліна щодо надання далекобійних ракет Taurus Україні не змінилася і це рішення «залишається чітким».

Олаф Шольц

Фото – AP Photo / Markus Schreiber

Під час спільної пресконференції з британським прем’єром Ріші Сунаком канцлер ФРН повідомив, що позиція Берліна щодо «однієї системи озброєнь» залишається незмінною, натякаючи на постачання ракет Taurus Україні, інформує «НБН».

За словами глави уряду Німеччини, це рішення «залишається чітким», при цьому Берлін продовжуватиме передавати Києву РСЗВ, що є його «завданням».

Також Шольц зазначив, що його країна сконцентрується на наданні ЗСУ трьох батарей Patriot, що «є негайною необхідністю». Політик розраховує, що інші країни, незважаючи на власні потреби безпеки, також нададуть ці ЗРК Києву для посилення української протиповітряної оборони.

Канцлер додав, що ФРН залишиться найбільшим прибічником України серед європейських держав і разом із Великобританією робитиме те, що є найважливішим для оборони.

Нагадаємо, депутат Бундестагу пояснив відмову Шольца передавати Україні ракети Taurus його небажанням звільнення Криму від окупантів.

Exit mobile version