У Держдепі США пояснили, чому Вашингтон не оголосив про передачу ATACMS Україні

Заступник спікера Державного департаменту США Ведант Пател назвав причину, через яку Вашингтон публічно не повідомив про постачання далекобійної зброї ATACMS Україні.

Державний департамент США

Фото – AFP/Getty Images/J. Richards

Під час брифінгу представник Вашингтона слідом за Адміністрацією глави держави Джо Байдена підтвердив передачу далекобійної зброї Україні, інформує «НБН» з посиланням на видання «Європейська правда».

Заступник спікера Держдепу США розповів, що американський лідер у лютому дав непублічне розпорядження відправити для українських військ балістичні ракети ATACMS, які Київ отримав уже наступного місяця. Далекобійна зброя увійшла до пакету військової допомоги Штатів, про який американська влада оголосила 12 березня.

Чиновник зазначив, що Штати не оголошували про передачу ракет на початку на прохання українського керівництва, щоб зберегти оперативну безпеку країни. Пател додав, що Київ сам може розповісти, як Сили оборони застосовували ATACMS.

Раніше американське видання The New York Times повідомило, що Україна у березні таємно отримала від США понад сотню ракет ATACMS та велику кількість касетних боєприпасів.

Нагадаємо, аналітики ISW оцінили, чи допоможуть ЗСУ нові далекобійні ракети від Вашингтона різко змінити перебіг бойових дій в Україні.

Exit mobile version