В ISW пояснили, що стоїть за затриманням заступника Шойгу, розповівши про наслідки його арешту

У вашингтонському Інституті вивчення війни пояснили, що стоїть за затриманням заступника голови Міністерства оборони РФ Тимура Іванова та які наслідки мав його арешт.

Тимур Іванов

Фото – ria.ru

У середу, 24 квітня, в країні-агресорі взяли під варту заступника Сергія Шойгу за звинуваченням у хабарництві. У звіті ISW проаналізували арешт Іванова, який викликав спекуляції в інформаційному просторі РФ щодо нової хвилі звільнень у військовому керівництві країни, інформує «НБН».

ЗМІ, посилаючись на джерела, близькі до ФСБ, заявили, що нібито реальна причина затримання топ-чиновника – підозра в державній зраді, у зв’язку з чим глава Кремля особисто наказав його заарештувати під приводом корупції.

Інсайдерські джерела в РФ розповіли, що чиновник був прихильником Шойгу, тому арешт заступника міністра – спроби іншої кремлівської фракції зменшити вплив керівника оборонного відомства, який він зміцнив після «маршу справедливості» ПВК «Вагнер» торік у червні. Також Іванова звинувачували у лобіюванні «м’якого виходу» країни-агресора з війни проти України.

Американські експерти не помітили переважання тверджень про те, що затримання заступника глави МО РФ пов’язане із конфліктами кремлівських фракцій. Також у ISW не вбачають ознак початку масштабних «чисток» у військових відомствах держави-терориста.

Нагадаємо, українські ЗМІ заявили, що Іванова заарештували, оскільки він став «провідником» ГУР МОУ до конфіденційної інформації РФ.

Exit mobile version