Несмачний жарт за рахунок українців – у Німеччині обурені глузливою заявою Шольца щодо Taurus

У Мережі опублікували відео, де німецький канцлер Олаф Шольц іронізує, говорячи щодо надання крилатих ракет Taurus Україні. У ФРН коментар глави уряду викликав обурення.

Олаф Шольц

Фото – REUTERS/Michele Tantussi

На зустрічі з жителями Люнебурга канцлер відповів на питання, чому він не передає крилаті ракети Taurus Україні. Глава уряду заявив, що є зброя, яку можна відправляти лише якщо зберігається контроль за всім, що з нею роблять, інформує «НБН».

За словами Шольца, у цьому питанні не можна вести дебати, як між друзями, коли друг запитує: «Ти що, мені не довіряєш?». Зі сміхом політик зазначив, що він довіряє своєму другові, проте не став би давати всю зброю кожному.

Опубліковане відео іронічного коментаря канцлера здивувало та обурило жителів ФРН на тлі тривалого обговорення постачання Taurus Києву.

Оглядач німецького видання Bild Юліан Левенич заявив, що Шольц видав «несмачний жарт за рахунок українців», які сподіваються на німецьку далекобійну зброю, щоб перерізати окупантам шляхи постачання.

Журналіст зазначив, що глава уряду влаштував «рознос» жителям України, у яких бачить друзів. Очевидно, канцлер не довіряє їм наскільки, щоб надати необхідні ракети.

Раніше колишній глава Міноборони Британії назвав безпідставною відмову Шольца передати Taurus для ЗСУ.

Exit mobile version