Стало відомо, чому Путін призначив главою Міноборони економіста Білоусова замість Шойгу

Аналітики вважають, що кремлівський диктатор Володимир Путін призначив на посаду глави МО РФ Андрія Білоусова, оскільки Москва має намір зосередитись на розвитку військової економіки країни. Крім того, Сергій Шойгу був замішаний у корупційному скандалі.

Андрій Білоусов

Фото – ria.ru

Агентство Bloomberg прокоментувало раптове звільнення Шойгу з посади глави Міноборони за кілька днів після «інавгурації» кремлівського диктатора, інформує «НБН».

Журналісти нагадали, що новим міністром оборони РФ став 65-річний Андрій Білоусов, який раніше був першим віце-прем’єром і економічним радником беззмінного лідера росіян.

У коментарі ЗМІ політичний консультант розповів, що Білоусов особисто лояльний до глави Кремля, у свою чергу Путін вважає його чесним та не корумпованим. Диктатор поставив його на чолі оборонного відомства на тлі скандалу із заступником Шойгу Тимуром Івановим та обмеженого просування окупантів на фронті в Україні.

Також Москва має намір зосередитися на розвитку військової економіки Росії, а Білоусов відомий своєю жорсткою позицією щодо бізнесу. Чиновник був одним із ініціаторів підвищення податків для металургійної та гірничодобувної промисловості навіть після вторгнення РФ в Україну.

Раніше заміну глави МО РФ прокоментували аналітики ISW.

Exit mobile version