У Словаччині вчинили замах на Фіцо, стало відомо про стан прем’єра

У середу, 15 травня, у словацькому місті Гандлова на главу уряду Роберта Фіцо вчинили замах – нападник вистрілив у політика з вогнепальної зброї. ЗМІ повідомили про стан прем’єр-міністра.

Роберт Фіцо

Фото – apnews.com

Як повідомляють журналісти, замах на Фіцо було скоєно біля будівлі Будинку культури у Гандлові, де засідав уряд. Політик вийшов до народу, після чого пролунали постріли, інформує «НБН».

Нападник відкрив вогонь по главі уряду з вогнепальної зброї, пораненого прем’єра відтягли в машину його охоронці. Поліція відразу ж заарештувала ймовірного стрільця, за даними ЗМІ, це 71-річний чоловік зі словацького міста Левіце.

Замах на вбивство приголомшив представників словацького керівництва та європейських лідерів. Глава держави Зузана Чапутова заявила, що вона шокована нападом на Фіцо і побажала прем’єру багато сил, щоб оговтатися.

Журналісти повідомляють, що злочинець поранив політика в руку та ногу. На офіційній Facebook-сторінці глави уряду заявили, що він перебуває у тяжкому стані. Прем’єра на гелікоптері доставлять до Банська-Бистриці, оскільки йому потрібне термінове медичне втручання і наступні кілька годин будуть вирішальними.

Після пострілів у Фіцо ситуація у місцевому парламенті стала напруженою. Чиновник Ріхард Глюк поклав відповідальність за трагедію на опозицію. Заступник речника Національної ради Андрій Данко спробував звинуватити в інциденті журналістів.

Раніше у Білому домі прокоментували підготовку замаху на Зеленського російськими агентами.

Exit mobile version