Президент Бразилії відмовляється брати участь у Глобальному саміті миру через відсутність Росії – ЗМІ

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва відмовляється брати участь у Глобальному саміті миру щодо завершення війни в Україні. Як повідомляють ЗМІ, політик незадоволений тим, що РФ не залучають до цього заходу.

Луїс Інасіу Лула да Сілва

Фото – AFP 2023 / Miguel Schincariol

Да Сілва вирішив не їхати на Глобальний саміт миру щодо завершення війни в Україні, який відбудеться у Швейцарії у червні. Швейцарське керівництво спеціально запросило політика на захід під час зустрічі глави МЗС країни Ігнаціо Кассіса із бразильським колегою Мауро Вієйрою минулого місяця.

Також запрошував да Сілву на саміт і український лідер Володимир Зеленський під час недавнього інтерв’ю, пише «НБН» з посиланням на CNN Brasil.

Як пишуть журналісти, бразильський лідер та зовнішньополітичне відомство його країни вважають безглуздою участь глави держави у заході, який «не залучає обидві сторони до вирішення конфлікту».

Дипломатичні джерела у Бразилії повідомили ЗМІ, що цього тижня да Сілва та Вієйра під час зустрічі вирішили, що президент не очолюватиме делегацію країни у Швейцарії.

Нагадаємо, речник Путіна Дмитро Пєсков висловився про проведення Глобального саміту миру без участі представників країни-агресора.

Exit mobile version