Республіканці звинуватили Білий дім у передачі військової допомоги армії Кенії замість України – ЗМІ

Впливові члени Республіканської партії США звинуватили Білий дім у наданні військової допомоги армії Кенії для боротьби з бандитизмом на Гаїті, що може негативно вплинути на підтримку України.

Білий дім

Фото – facebook.com/ukr.embassy.usa

Як пише американське видання Politico, сенатор Джим Ріш та голова комітету із закордонних справ Палати представників Майкл Маккол відправили листа державному секретарю Ентоні Блінкену, в якому розкритикували Білий дім за використання президентських повноважень з метою прискорення виділення допомоги для армії Кенії, інформує «НБН».

Адміністрація Байдена хоче надати пакет на 60 мільйонів доларів із бронетехнікою, боєприпасами та гвинтівками для кенійських військовослужбовців, які вирушать на Гаїті для боротьби з бандитизмом.

Республіканці у листі звинувачують Білий дім у фінансуванні невизначеної та безстрокової участі США у боротьбі з бандитами на острові без схвалення Конгресом військової допомоги для кенійських сил. Законодавці сумніваються, що відповідний план Вашингтона буде успішним, оскільки він не має певних прогнозів, скільки часу необхідно на перемогу над бандами на Гаїті.

Також Маккол і Ріш вважають, що підтримка кенійської армії може дорого обійтися Україні, яка продовжується боротися з російськими загарбниками і потребує військової підтримки.

Нагадаємо, у Міноборони США відповіли на заклик України дозволити ЗСУ завдавати ударів по території РФ американською зброєю.

Exit mobile version