У Фінляндії, Латвії та Литві відреагували на плани Кремля щодо зміни кордонів у Балтійському морі

Раніше головнокомандувач ЗС Швеції Мікаель Бюден заявив, що російське керівництво має намір змінити кордони у Балтійському морі. У Латвії, Литві та Фінляндії прокоментували плани країни-агресора.

Кремль

Фото – novayagazeta.ru

Москва в односторонньому порядку хоче змінити морські кордони держави-терориста з Литвою та Фінляндією у Балтійському морі. У Гельсінкі, Вільнюсі та Ризі відреагували на плани Кремля, інформує «НБН».

Глава МЗС Фінляндії Еліна Валтонен на своїй сторінці у соцмережі Х повідомила, що міністерство уточнює деталі. Чиновниця нагадала, що Росія має діяти відповідно до конвенції ООН з морського права і Гельсінкі не дозволять ввести їх в оману.

Керівник литовського зовнішньополітичного відомства Габріелюс Ландбергіс також у своєму мікроблозі написав, що Вільнюс вважає такі плани Кремля свідомою провокацією, спрямованою на залякування сусідніх держав РФ. За його словами, ця російська гібридна операція – ескалація проти Альянсу та Євросоюзу, на яку має бути тверда відповідь.

Глава латвійського дипломатичного відомства Байба Браже заявила, що Рига підтримує зв’язок з іншими державами на Балтійському морі, аби розібратися у ситуації.

Як повідомлялося, Ландбергіс розкритикував співчуття західних політиків Ірану у зв’язку із загибеллю президента Ібрагіма Раїсі.

Exit mobile version