У МЗС Польщі прокоментували заклик України збивати російські ракети з території НАТО

Представник Міністерства закордонних справ Польщі Павел Вронський висловився про заклик Києва збивати російські ракети, які атакують Україну, з території Організації Північноатлантичного договору.

Запуск російської ракети "Онікс"

Фото - ria.ru

Представник польського зовнішньополітичного відомства прокоментував прохання Києва про збиття ракет над Україною, якими атакують ЗС РФ з території країн Альянсу, інформує «НБН» з посиланням на RMF FM.

За словами Вронського, українське керівництво справді закликає сусідні держави, зокрема Польщу, допомогти у знищенні ворожих ракет із їхньої території. Чиновник зазначив, що пропозиція Києва – питання для обговорення.

Представник міністерства пояснив, що потенційна ліквідація ракет російських окупантів країнами НАТО над Україною пов’язана з низкою передумов, наприклад, з дальністю цієї зброї та юридичними моментами.

Чиновник додав, що ракета не розчиняється в повітрі і треба подумати над тим, що буде, якщо падіння її уламків обернеться знищенням майна чи чиєюсь смертю.

Нагадаємо, в інтерв’ю західному ЗМІ президент Володимир Зеленський заявив, що Польща може допомогти Україні збивати ворожі ракети, і це не втягне її у війну.

Exit mobile version