В ISW розповіли, що стоїть за масовими затриманнями топ-чиновників Міноборони РФ

У вашингтонському Інституті вивчення війни прокоментували арешт заступника голови Генштабу ЗС РФ Вадима Шамаріна в Росії. Американські аналітики пояснили, що стоїть за масовими затриманнями топ-чиновників Міноборони країни-агресора.

Міноборони РФ

Фото – rbc.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що за останній місяць у Росії взяли під варту кількох заступників зі структур оборонного відомства за звинуваченням у махінаціях та корупції. Проте справи про хабарі – не справжня причина арештів топ-чиновників МО РФ, інформує «НБН».

Після затримання у квітні заступника Шойгу Тимура Іванова було заарештовано п’ятеро високопосадовців Міноборони. Зокрема, 23 травня СК РФ повідомив, що за звинуваченням у корупції затримано заступника начальника Генштабу Вадима Шамаріна та начальника департаменту з держзакупівель МО Володимира Вертелецького.

На думку аналітиків, Кремль використовує справи про махінації та корупцію, щоб приховати реальну причину «чисток» у військовому керівництві країни. Арешти топ-чиновників оборонного відомства – спосіб позбавитися від осіб, які впали в немилість Путіна.

Раніше в ISW пояснили, чому глава Кремля звільнив Сергія Шойгу та призначив на посаду міністра оборони РФ Андрія Бєлоусова.

Exit mobile version