Шольц згадав, як Путін виправдовував своє рішення напасти на Україну напередодні повномасштабного вторгнення

Глава уряду ФРН Олаф Шольц згадав, як лідер росіян Володимир Путін напередодні великої війни пояснював йому своє рішення напасти на Україну, виправдовуючи загарбницькі плани.

Олаф Шольц

Фото – ria.ru

Під час спілкування з громадянами у рамках Фестивалю демократії 26 травня представник Берліна згадав, як у лютому 2022 року на зустрічі з главою Кремля у Москві слухав про його імперські погляди, пише «НБН» із посиланням на «Укрінформ».

За словами політика, чотири години беззмінний лідер росіян розповідав йому про те, що кордони незалежних держав нібито можна змінювати силовим шляхом, про «нацистський режим» у сусідній країні, яка хоче стати членом Північноатлантичного Альянсу.

Окрім того, глава Кремля намагався переконати його в тому, що Україна та Республіка Білорусь – це «частини РФ», з чим погоджується нелегітимний президент РБ Олександр Лукашенко.

Глава уряду ФРН додав, що на війні гинуть не лише українці, а й громадяни країни-агресора заради того, щоб у підручниках історії було написано, що їхній лідер завоював кілька кілометрів.

Нагадаємо, глава МЗС Дмитро Кулеба пояснив, що стоїть за заявами щодо «готовності» російського лідера зупинити війну.

Exit mobile version