Прем’єр Чехії повідомив, що перші артилерійські боєприпаси від Праги Україна отримає найближчими днями

Глава уряду Чехії Петр Фіала повідомив, що Україна найближчими днями отримає перші артилерійські боєприпаси, закуплені в рамках ініціативи Праги. Також чиновник назвав суму, зібрану на придбання снарядів для ЗСУ.

Петр Фіала

Фото – Bernadett Szabo/Reuters

Чеський прем’єр-міністр заявив, що Прага передасть Києву перші десятки тисяч 155-міліметрових снарядів для артилерії наступного місяця. Зокрема, перша партія прибуде в Україну вже найближчими днями.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на американське видання Barron’s.

За словами глави уряду, 15 держав-членів Європейського Союзу та Північноатлантичного Альянсу зібрали понад 1,6 мільярда євро на придбання боєприпасів для української армії.

Чиновник нагадав, що з початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну союзники передали Києву майже 21 мільйон снарядів середнього калібру, 1,7 мільйона ракет та боєприпасів великого калібру, а також 918 одиниць важкої техніки.

Нагадаємо, польський лідер Анджей Дуда під час візиту до Праги прокоментував чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для ЗСУ. Президент заявив, що передача зброї Україні є обов’язком західних держав.

Exit mobile version