У Білому домі відповіли, чи порушив Ізраїль «червоні лінії» США ударом по Рафаху

Координатор Ради нацбезпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі заявив, що авіаційний удар Ізраїлю по Рафаху не порушив «червоні лінії» Вашингтона, тож змін у його політиці немає.

Джон Кірбі

Фото – AP Photo / Susan Walsh

Представник Білого дому назвав «жахливими» повідомлення про десятки загиблих палестинських біженців у наметовому таборі в Рафасі внаслідок авіаційного удару Ізраїлю.

За словами чиновника, Єрусалим пояснив цю атаку трагічною помилкою, повідомляє «НБН» з посиланням на Kreschatic.

Кірбі запевнив, що Вашингтон не заплющує очі на важке становище мирних палестинців і уважно стежить за розслідуванням удару по наметовому містечку.

Водночас, ця атака, як уточнив представник адміністрації Байдена, не є наслідком великої наземної операції і тому не порушує «червоні лінії» Штатів. Американське керівництво не бачить причин для зміни своєї політики щодо Ізраїлю та припинення військової допомоги країні.

За словами Кірбі, також влада США говорила Єрусалиму про те, що вона не хоче бачити велику наземну операцію в Рафасі, що ускладнить Ізраїлю переслідування бойовиків ХАМАСу.

Нагадаємо, нещодавно у Байдена вперше заявили, що Штати не вірять у можливість повної перемоги Ізраїлю над терористичним угрупуванням ХАМАС.

Exit mobile version