Глава Міноборони Німеччини виступив проти відправлення військових інструкторів ФРН в Україну

Глава Міністерства оборони ФРН Борис Пісторіус виступив проти відправлення німецьких військових інструкторів в Україну для підготовки захисників. Також чиновник прокоментував відповідне рішення Франції.

Борис Пісторіус

Фото – AFP

Керівник оборонного відомства ФРН не підтримує відправлення німецьких військових інструкторів в Україну для навчання та тренування бійців ЗСУ, інформує «НБН» із посиланням на видання Süddeutsche Zeitung.

За словами міністра, «це не варіант» для Берліна, оскільки додана вартість буде непропорційна ризику та зусиллям, яких потрібно буде докласти Німеччині.

Пісторіус зазначив, що у нього склалося враження, що у Парижі ухвалили рішення про відправку французьких інструкторів в Україну для підготовки військовослужбовців.

Глава Міноборони зазначив, що це все одно рішення французького керівництва, проте німецькій владі поки що ніхто не пояснив, у чому полягає перевага підготовки захисників на українській території та додана вартість проведення таких навчань.

Раніше голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель висловився щодо відправлення інструкторів із ЄС в Україну для тренування бійців ЗСУ.

Exit mobile version