Шольц заявив, що зняття заборони на удари німецькою зброєю по цілях у РФ не призведе до ескалації

31 травня уряд ФРН повідомив, що Україна може застосовувати німецьку зброю для ударів по військових цілях у прикордонні РФ. Канцлер Олаф Шольц переконаний, що таке рішення Берліна не призведе до ескалації.

Олаф Шольц

Фото – epa.eu

У понеділок, 3 червня, в ефірі радіостанції Antenne Bayern глава уряду ФРН прокоментував рішення Берліна зняти обмеження для ЗСУ на використання наданої Німеччиною зброї для обстрілів об’єктів на російській території, пише «НБН» із посиланням на DW.

Шольц підкреслив, що право ЗСУ бити наданою Німеччиною зброєю по військових об’єктах у країні-агресорі дозволить захистити великі українські міста, зокрема Харків, від ворожих атак. За словами канцлера, відповідне рішення Берліна не загрожує ескалацією.

Як зазначив політик, ФРН відповідний крок ретельно продумала у співпраці зі своїми друзями та союзниками. Глава уряду додав, що він не дозволив би тиснути на себе з метою ухвалення неправильних та несвоєчасних рішень.

Нагадаємо, що у Путіна почали залякувати країни, які зняли обмеження на використання ЗСУ їхньої зброї для ударів по території Росії.

Exit mobile version