ЗМІ з’ясували реальну причину відмови Нетаньяху від завершення війни з терористами ХАМАСа

Західні ЗМІ повідомляють, що глава ізраїльського уряду Біньямін Нетаньяху не хоче припиняти війну з угрупуванням ХАМАС, щоб уникнути судового переслідування за корупцію та не втратити свою посаду.

Біньямін Нетаньяху

Фото – theguardian.com

Британське видання The Guardian пише, що ізраїльський прем’єр-міністр зазнає тиску всередині країни і на міжнародному рівні стосовно нового плану США щодо припинення вогню в Секторі Газа. Нетаньяху чинить опір йому, оскільки боїться, що це обернеться крахом його уряду.

ЗМІ зазначає, що політик має шанс уникнути судового переслідування за звинуваченням у корупції, якщо збереже свою посаду, повідомляє «НБН» із посиланням на видання Kreschatic.

Однак представлений американським лідером Джо Байденом план перемир’я та звільнення заручників, який, за його словами, запропонувала ізраїльська влада, проте насправді не був узгоджений з Єрусалимом, загнав прем’єра у кут.

Глава США закликав терористів ХАМАСа сісти за стіл переговорів і ці слова, як пишуть журналісти, були спрямовані проти керівництва Ізраїлю. Глава уряду одразу ж спростував заяви американського президента, запевнивши, що шанси досягти угоди з бойовиками є дуже низькими і війна не закінчиться.

Нагадаємо, минулого місяця у Байдена заявили, що Штати не вірять у можливість повної перемоги Ізраїлю над угрупованням ХАМАС.

Exit mobile version