Меркель знала про намір Кремля влаштувати «газовий шантаж» Європи, однак приховала цю інформацію – ЗМІ

ЗМІ повідомляють, що ексглава уряду ФРН Ангела Меркель була обізнана про план Кремля обмежити постачання «блакитного палива» із РФ до європейських країн, щоб домогтися запуску «Північного потоку-2». Проте політик воліла не розкривати наміри Москви.

Ангела Меркель

Фото – reuters.com

Німецьке видання Handelsblatt отримало доступ до закритих документів щодо газової магістралі «Північний потік-2», дізнавшись про те, що Берлін підозрював Москву в шантажі, інформує «НБН» із посиланням на Kreschatic.

ЗМІ розповіло про ноту протесту Мінекономіки ФРН від серпня 2021 року. У тексті документа сказано, що Кремль хоче обмежити постачання «блакитного палива» до Європи, викликавши його дефіцит, щоб прискорити запуск «Північного потоку-2» до завершення необхідної сертифікації органами Німеччини.

Відомство попереджало, що такі дії РФ можуть мати драматичні наслідки, зазначаючи, що газові сховища заповнюються дуже повільно. Міністерство про це проінформувало главу уряду.

Проте політик, відповідаючи на запитання представників ЗМІ, збрехала, заявивши, що Берлін не бачить ознак скорочення росіянами постачання газу до європейських країн.

Нагадаємо, торік ексканцлера у Бундестазі звинуватили у блокуванні інтеграції України в Альянс «через повагу» до Москви.

Exit mobile version