Орбан визнав, що Угорщина не може вплинути на позицію союзників стосовно допомоги Україні

Глава угорського уряду Віктор Орбан визнав, що Будапешт не спроможний змінити позицію союзників в Організації Північноатлантичного договору стосовно військової допомоги Україні.

Віктор Орбан

Фото – facebook.com/orbanviktor

Угорський прем’єр-міністр у середу, 12 червня, під час спільної пресконференції з генеральним секретарем Північноатлантичного Альянсу Єнсом Столтенбергом констатував, що Будапешт не може вплинути на позицію інших держав-членів НАТО щодо підтримки України у війні проти РФ.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на видання «Європейська правда».

Як зазначив Орбан, угорська влада визнає, що їхня позиція «відрізняється від інших» і вона завжди мала право ділитися власною думкою. За словами глави уряду, Будапешт не має можливості і сили змінювати думки, які істотно перевершують її за впливом.

Політик додав, що саме через це угорське керівництво дало зрозуміти, що воно не хоче блокувати рішення в Альянсі, які відрізняються від інтерпретації ситуації Будапешта.

Нагадаємо, минулого тижня Орбан звинуватив Україну в тому, що вона нібито хоче втягнути у війну з РФ увесь світ, заявивши про загрозу ядерного протистояння держави-терориста та США.

Exit mobile version