Німеччина наклала вето на нові антиросійські санкції Євросоюзу – ЗМІ

Західні ЗМІ повідомляють, що в Європейському Союзі майже схвалили нові санкції проти Російської Федерації, проте Німеччина заблокувала процес переговорів щодо їх запровадження. В ЄС складається враження, що ФРН стала «новою Угорщиною».

Німеччина

Фото – radiosputnik.ru

Німецьке інформаційне агентство DPA повідомило, що уряд ФРН блокує переговорний процес щодо нового пакету антиросійських санкцій Європейського Союзу, інформує «НБН» з посиланням на RND.

ЗМІ, посилаючись на слова дипломатів у Брюсселі, зазначає, що нові обмежувальні заходи щодо РФ Євросоюз досі не схвалив, оскільки Німеччина наклала на них вето.

Один із чиновників у ЄС розповів, що складається таке враження, що ФРН в організації стала «новою Угорщиною». У минулому Будапешт був членом Євросоюзу, який неодноразово затягував рішення щодо запровадження санкцій проти країни-агресора.

Журналісти уточнили, що новий пакет санкцій проти Росії спрямований на боротьбу з обходом обмежень Кремлем, адже ВПК держави-терориста все ще застосовує західні технології для виготовлення озброєння.

Застереження Берліна, як стверджують джерела, стосуються саме заходів, які мають ускладнити Москві обхід діючих обмежень. У Німеччині побоюються, що компанії ФРН можуть притягнути до відповідальності за порушення санкцій. Тому влада країни вимагає, щоб запланована Євросоюзом норма про відповідальність філій компаній у разі порушень була обмежена певними товарами або взагалі скасована.

Раніше ЗМІ заявили, що німецьке керівництво дратує союзників у НАТО дискусіями щодо назви нової програми допомоги Україні.

Exit mobile version