У Міноборони Німеччини пояснили, чому Берлін більше не зможе постачати Україні Patriot

Глава Міністерства оборони ФРН Борис Пісторіус пояснив, чому Німеччина більше не зможе передавати Києву ЗРК Patriot для посилення української протиповітряної оборони. Також він відповів на запитання щодо постачання ракет Taurus.

Борис Пісторіус

Фото – reuters.com

Керівник оборонного відомства ФРН на засіданні «Рамштайн» повідомив, що з урахуванням відправки в Україну Німеччиною третього ЗРК Patriot, Берлін передав Києву чверть своїх запасів таких комплексів.

За словами міністра, з цієї причини ФРН більше не має можливості надавати Києву ці системи, інформує «НБН» з посиланням на «Укрінформ».

Пісторіус зазначив, що водночас Берлін продовжує реалізацію своєї ініціативи щодо посилення української протиповітряної оборони, в рамках якої днями для ЗСУ передали 32 ракети Patriot і ще 68 доставлять найближчими днями чи тижнями.

Глава Міноборони додав, що партнери продовжують вивчати можливості для виробництва ЗРК Patriot, обговорюють це питання із виробниками комплексів у Штатах. Однак для випуску таких систем та поставок потрібен час.

Також чиновник відповів на запитання щодо надання Україні крилатих ракет Taurus. Представник Берліна заявив, що стосовно передачі цієї зброї «все вже сказано».

Раніше у МЗС ФРН повідомили, скільки коштів зібрав Берлін на підтримку ППО України.

Exit mobile version