У МЗС Індії пояснили, чому країна відмовилася підписувати спільну декларацію на Глобальному саміті миру

Глава індійської делегації у Швейцарії, представник Міністерства закордонних справ Паван Капур прокоментував відмову країни від підписання спільного підсумкового комюніке держав-учасниць Глобального саміту миру.

Глобальний саміт миру

Фото – eda.admin.ch

Представник зовнішньополітичного відомства повідомив, що його країна не поставила підпис під спільною декларацією на саміті у Швейцарії, оскільки у Нью-Делі мають свою позицію щодо досягнення миру між Україною та РФ, інформує «НБН» із посиланням на сайт МЗС Індії.

За словами Капура, індійська влада вважає, що призвести до міцного миру можуть лише ті варіанти, які є прийнятними для двох сторін. Тому країна вирішила уникати зв’язків із будь-якими документами, які випливають із Глобального саміту миру.

Глава індійської делегації у Швейцарії зазначив, що його країна стурбована ситуацією в Україні та підтримує прагнення до мирного вирішення конфлікту. Чиновник додав, що влада продовжить взаємодіяти з двома сторонами війни та державами, які зацікавлені у завершенні бойових дій.

Зазначимо, що спільне комюніке після саміту у Швейцарії підписали 78 держав. ЗМІ повідомили, які країни відмовилися підтримати підсумкову декларацію.

Exit mobile version