Це може здатися парадоксом – Столтенберг пояснив, від чого залежить тривалість агресії РФ проти України

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг пояснив, від чого залежить тривалість російсько-української війни. Також політик висловився щодо саміту Альянсу у Вашингтоні.

Єнс Столтенберг

Фото – apnews.com

У ході візиту до США політик повідомив, що на саміті військового блоку у Вашингтоні однією з актуальних тем буде Україна, інформує «НБН» з посиланням на пресслужбу організації.

За словами генсека Альянсу, після початку повномасштабної війни країни Організації Північноатлантичного договору надали безпрецедентну підтримку Києву. Однак цієї зими та навесні союзники серйозно затримували постачання військової допомоги в Україну, що негативно позначилося на полі бою.

Генсек НАТО заявив, що Альянс не має допустити, щоб це повторилося. Столтенберг зазначив, що на конференції у Вашингтоні, як він очікує, лідери країн-членів погодяться з тим, що організація керуватиме координацією надання допомоги Україні. Також політик запропонував створити довгостроковий фонд підтримки, щоб щороку виділяти свіже фінансування для Києва.

Як переконаний Столтенберг, чим надійнішою буде військова допомога Альянсу, тим швидше Кремль усвідомить, що не може чекати, доки НАТО послабить підтримку України, і тим швидше закінчиться війна. Він додав, що це може здатися парадоксом, проте шлях до миру – передавати Києву більше зброї.

Нагадаємо, у МЗС ФРН попередили про наслідки для НАТО у разі відмови від військової допомоги Україні.

Exit mobile version