В Естонії засудили колишнього професора, який займався шпигунством для спецслужб РФ

В Естонії суд визнав винним у діяльності проти країни колишнього професора Тартуського університету В'ячеслава Морозова, затриманого в січні цього року. Як з'ясувало слідство, він кілька років шпигував для спецслужб держави-терориста.

В'ячеслав Морозов

Фото - скріншот із відео

ЗМІ повідомили, що Харьюський повітовий суд визнав Морозова винним у діях проти Естонії на користь і за дорученням спецслужб країни-агресора, пише «НБН» із посиланням на видання Kreschatic.

Колишнього професора міжнародної політичної теорії Тартуського університету засудили до 6 років та 3 місяців позбавлення волі. Росіянин кілька років збирав дані про внутрішню політику, політику оборони та безпеки Естонії, а також про людей та інфраструктуру, які пов’язані з цим.

Для передачі відповідної інформації агентам спецслужб держави-терориста колишній професор регулярно їздив на зустрічі до РФ. ЗМІ не повідомляють, чи визнав він свою провину.

Нагадаємо, у квітні у ФРН затримали двох агентів країни-агресора, які готували диверсійні операції на німецьких військових об’єктах.

Exit mobile version