Трамп заявив, що намір України вступити у НАТО «спровокував» російське вторгнення

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що намір України стати частиною НАТО нібито спровокував РФ на початок війни. Скандальний політик також заявив, що Байден не повинен був обіцяти Києву членство в Альянсі.

Дональд Трамп

Фото – ap.org

45-й президент США в ефірі подкасту All In висловив упевненість у тому, що нібито наміри України стосовно інтеграції в НАТО спровокували російське вторгнення, інформує «НБН».

За словами республіканця, він два десятиліття чує про те, що якщо Україна піде в Альянс – це буде реальною проблемою для Москви. Трамп запевнив, що «саме тому війна і почалася».

Політик звинуватив чинного главу Білого дому в тому, що він «постійно говорив неправильні речі» і досі «каже божевільні речі». Колишній лідер американців вважає, що Байден не повинен був обіцяти Україні інтеграцію в НАТО.

Трамп зазначив, що РФ нібито не збиралася розпочинати повномасштабне вторгнення. Однак, щойно він залишив президентську посаду, окупанти почали наближатися до кордонів України і незабаром напали на неї. Вкотре ексглава США заявив, що повномасштабна війна не почалася б, якби він залишився у Білому домі.

Нагадаємо, радник Байдена оцінив ризик скасування безпекової угоди між США та Україною у разі повернення Трампа у президентське крісло.

Exit mobile version