Прем’єр Естонії розповіла, що всі союзники в НАТО мають зробити для перемоги України у війні

Естонський прем'єр-міністр Кая Каллас заявила, що всі члени Організації Північноатлантичного договору мають поставити перемогу України у війні з РФ як мету та забезпечити Києву достатню підтримку.

Кая Каллас

Фото – Priit Mürk/ERR

Глава естонського уряду під час спільної пресконференції з генсеком Альянсу Єнсом Столтенбергом заявила, що члени організації мають поставити перемогу України як мету, інформує «НБН» з посиланням на прес-службу НАТО.

За словами політика, ту ціну, яку країни-члени військово-політичного блоку платять за підтримку Києва мізерна, порівняно з тим, що було б, якби агресія росіян окупилася.

Прем’єр нагадала, що перемога українців має вирішальне значення для безпеки всіх держав Альянсу. Тому організація має забезпечити довгострокову підтримку країни.

Глава естонського уряду уточнила, що протягом наступних чотирьох років Київ витрачатиме 0,25% ВВП Естонії на військову допомогу. Вона переконана, що якби всі держави Альянсу зробили те саме, це забезпечило б Україні перемогу у війні.

Каллас додала, що також у НАТО мають продовжити процес вступу України до організації.

Раніше ЗМІ повідомили, що Великобританія намагається переконати Німеччину та США надати Україні запрошення в Альянс на саміті організації у липні.

Exit mobile version