Орбан розповів, що говорив йому Путін щодо припинення вогню та переговорів із Україною

Глава угорського уряду Віктор Орбан повідомив, що кремлівський диктатор Володимир Путін не виявив інтересу до припинення вогню для початку мирних переговорів. Окрім того, лідер росіян хоче, щоб діалог відбувався на умовах Кремля.

Віктор Орбан та Володимир Путін

Фото – ria.ru

Угорський прем’єр в інтерв’ю головному редактору швейцарського видання Die Weltwoche Роджеру Кепелю повідомив, що Путін не зацікавлений у припиненні вогню в Україні для створення передумов до мирних переговорів, оскільки Київ, за словами диктатора, нібито використає паузу в бойових діях проти РФ, інформує «НБН».

За словами представника Будапешта, лідер росіян також сказав йому, що справжній діалог неможливий без участі двох сторін. Диктатор заявив, що те, що робить Київ без Москви «не має значення», очевидно, маючи на увазі Глобальний саміт миру щодо завершення війни.

Орбан зазначив, що також глава Кремля йому нагадав про реакцію РФ на перші пропозиції української сторони навесні 2022 року. Путін додав, що з того моменту позиція Росії залишається незмінною і вона готова вести переговори з Києвом на тих же умовах.

Прем’єр наголосив, що він – нібито єдиний західний лідер, який одночасно може говорити і з РФ, і з Україною. Глава уряду Угорщини вважає, що інші створили ситуацію, в якій не можуть мати прямого контакту з двома державами, проте він веде ці переговори, оскільки шукає «найкоротший шлях» до завершення бойових дій.

Раніше представник Будапешта після візиту до Путіна пообіцяв більше несподіваних зустрічей.

Exit mobile version