Президент Словаччини поскаржився на постачання ППО Україні, через яке систем «не вистачить» для НАТО

Президент Словаччини Петер Пеллегріні поскаржився, що через передачу НАТО комплексів протиповітряної оборони Україні їх «не вистачить» для захисту держав Північноатлантичного Альянсу, зокрема, для його країни.

Петер Пеллегріні

Фото – AFP 2024 / VLADIMIR SIMICEK

Словацький лідер заявив, що ще кілька комплексів протиповітряної оборони для України нібито означає, що установок ППО не вистачить державам Організації Північноатлантичного договору.

Президент поскаржився, що його країна, швидше за все, «залишиться без ефективного захисту повітряного простору», інформує «НБН» з посиланням на Aktuality.sk.

За словами глави держави, для Братислави дуже важливо, щоб ППО східного крила Північноатлантичного Альянсу було посилено.

Журналісти зазначають, що під час саміту організації у столиці США політик має намір виступити з доповіддю про можливості оборонної промисловості Штатів та країн Європи щодо захисту східного флангу НАТО протиповітряною обороною.

У той же час глава Словаччини підтвердив, що Братислава долучиться до ініціативи Альянсу щодо виділення за рік 40 мільярдів євро на підтримку України у боротьбі з російськими окупантами.

Раніше глава Міноборони Рустем Умєров повідомив, які установки нададуть країни НАТО для посилення української протиповітряної оборони.

Exit mobile version