У Держдепі США розповіли, яку роль Китай може зіграти у завершенні російсько-української війни

Речник Державного департаменту США Метью Міллер розповів, яку роль Китай може відіграти у завершенні російсько-української війни, висловившись щодо відносин Пекіна та Москви.

Речник Держдепу США Метью Міллер

Фото – apnews.com

Представник Держдепу США на брифінгу у вівторок, 16 липня, заявив, що Вашингтон не може передбачити, куди зайде дружба Російської Федерації та КНР. За його словами, Москва та Пекін поглибили відносини і це стосується не лише відновлення ВПК країни-агресора, а й спроб Китаю бути основним стратегічним партнером держави-терориста.

Про це пише «НБН» із посиланням на «Укрінформ».

Американський чиновник нагадав, що 16 травня Путін приїжджав до Пекіна для зміцнення дружби із Сі Цизьпіном. До цього глава КНР відвідував Москву на запрошення кремлівського диктатора.

Міллер зазначив, що керівництво Штатів у діалозі з Китаєм натякало, що Пекін може відіграти продуктивну роль у питанні завершення війни в Україні, проте для цього йому потрібно визнати, хто є агресором, а хто –жертвою.

Речник Держдепу США наголосив, що це має бути не просто досягнення миру в ім’я миру, а встановлення справедливого та міцного миру в Україні.

Раніше ЗМІ повідомили, що депутати Європарламенту вимагають позбавити Угорщину права голосу у Раді ЄС через «миротворчу місію» Орбана в РФ та КНР.

Exit mobile version