У РФ засекретили статистику про смертність громадян із зовнішніх причин, щоб приховати втрати на війні

ЗМІ пишуть, що Кремль приховав статистичні дані про смертність громадян Російської Федерації із зовнішніх причин, щоб позбавити населення можливості дізнатися хоч щось про втрати путінських окупаційних сил у так званій «спецоперації».

Кремль

Фото – ria.ru

Видання The Moscow Times повідомило, що Федеральна служба державної статистики країни-агресора засекретила статистику про смертність громадян РФ із зовнішніх причин. Зокрема, відомство приховало дані, які б дозволили громадянам мати хоч якесь уявлення про втрати ЗС РФ у так званій «СВО», інформує «НБН».

Журналісти посилаються на демографа Олексія Ракшу, який зауважив, що 12 липня Росстат опублікував новий збірник із природного руху населення країни-агресора, який зменшився на дві таблиці.

Відомство прибрало інформацію про кількість померлих від зовнішніх причин громадян РФ та про смертність населення країни-агресора від зовнішніх причин. Розслідувачі використовували ці дані для оцінки втрат путінських окупаційних сил на війні.

Нагадаємо, глава держави Володимир Зеленський повідомив нові дані про співвідношення втрат ЗСУ та армії Путіна на фронті.

Exit mobile version