Трамп може змінити свою позицію щодо допомоги Україні після відмови Байдена від участі у виборах – ЗМІ

Західні ЗМІ заявляють, що ексглава Білого дому, республіканець Дональд Трамп може бути відкритішим до співпраці з Україною, після того, як його опонент, американський лідер Джо Байден вийшов із президентських перегонів.

Дональд Трамп

Фото – nytimes.com

Редактор британського видання The Telegraph Чарльз Мур пише, що відмова Байдена від переобрання може стати потенційною перевагою для Києва, інформує «НБН».

Після того, як американський лідер повідомив, що він виходить із президентських перегонів, Володимир Зеленський подякував йому за непохитну підтримку України.

Незважаючи на те, що Білий дім передав для ЗСУ багато зброї, він обмежив її застосування, оскільки Вашингтон побоюється реалізації погроз кремлівського диктатора щодо використання ядерної зброї.

Увечері 19 липня український лідер і Трамп провели телефонну розмову. Як вважає Мур, обмін думками під час цих переговорів підбадьорив Київ. Коли Байден відмовився від боротьби за президентське крісло, можливо, республіканець побачить для себе політичний зиск у наданні допомоги Україні.

Як повідомлялося, у Кабміні прокоментували зустріч ексглави британського уряду Бориса Джонсона з Трампом, на якій обговорювалася російсько-українська війна.

Exit mobile version