Глава адміністрації Орбана звинуватив Україну у «шантажі» забороною на транзит російської нафти до Угорщини

Глава адміністрації угорського прем'єр-міністра Гергелі Гуляш звинуватив українське керівництво у тому, що воно «шантажує» його країну та Словаччину забороною на транзит нафти «Лукойлу» через трубопровід «Дружба».

Угорщина і Євросоюз

Фото – ЕРА

Глава адміністрації Орбана заявив, що нібито Україна забороною на транзит нафти російської кампанії «Лукойл» до Угорщини шантажує Будапешт та Словаччину, які «виступають за мир та припинення вогню», пише «НБН» з посиланням на агентство Reuters.

За словами Гуляша, якщо ситуація не вирішиться, у його країні виникне дефіцит палива. Тому Будапешт до вересня має знайти рішення і є три варіанти розвитку подій.

Представник угорського прем’єра зазначив, що Київ може визнати, що він «не може зробити це із двома державами Євросоюзу», або Єврокомісія допомагає Будапешту та Братиславі. Інакше у Орбана знайдуть юридичну лазівку, щоб транспортувати нафту міг хтось, хто не постраждав від санкцій.

Раніше через заборону на транзит російського «чорного золота» до Угорщини погрожували Києву представники влади Словаччини. Глава держави Петер Пеллегріні заявив, що Братислава «відповість» на дії українського керівництва, якщо воно не виправить ситуацію.

Exit mobile version